Home » Kunići kao kućni ljubimci – najpoznatije vrste i njihove osobine
Ostali

Kunići kao kućni ljubimci – najpoznatije vrste i njihove osobine

Kunići

Kunići kao kućni ljubimci su sjajni ali prije nego što odlučite da ih usvojite, važno je da se upoznate s njihovim potrebama i karakteristikama kako biste bili sigurni da su pravi izbor za vas. Bez obzira na vrstu koju odaberete, kunići će vam donijeti mnogo radosti i sreće svojom prisutnošću u vašem domu.

1. Holandski kunić (Oryctolagus cuniculus)

Holandski kunići su prepoznatljivi po svojim šarenim krznenim kaputima i karakterističnoj mrlji na čelu, koja ih čini izuzetno atraktivnim. Ovi kunići su poznati po svojoj blagoj naravi i sklonosti socijalizaciji, što ih čini idealnim izborom za porodice.

2. Lionhead kunić (Oryctolagus cuniculus)

Lionhead kunići su dobili ime po svojim karakterističnim grivama oko glave, koje ih čine sličnim malim lavovima. Ovi kunići su veoma umiljati i obično se odlično slažu s djecom i drugim kućnim ljubimcima.

3. Mini Rex kunić (Oryctolagus cuniculus)

Mini Rex kunići su mali, nježni i prepoznatljivi po svom mekom i svilenkastom krznu. Njihova osobina je i mala glava i uši koje su proporcionalno manje u odnosu na tijelo. Ovi kunići su veoma dragi i vole interakciju s vlasnicima.

4. Engleski spot kunić (Oryctolagus cuniculus)

Engleski spot kunići su srednje veličine i imaju šareno krzno s mrljama na tijelu. Oni su obično energični i vesele naravi te vole se igrati i trčati po prostoru.

5. Velsh kunić (Oryctolagus cuniculus)

Velsh kunići su srednje veličine i prepoznatljivi po svojim kratkim i kompaktnim tijelima. Imaju nježnu narav i obično su privrženi svojim vlasnicima.

Kunići kao kućni ljubimci su simpatični i šarmantni, osvajaju srca svojih vlasnika svojim mekoćom i ljupkim karakterima. Osim što su pravi magnet za maženje, kunići dolaze u različitim vrstama, svaki s svojim jedinstvenim osobinama.

 

Tags