Home » Idete na put i ljetovanje sa kućnim ljubimcem? Evo nekoliko odličnih savjeta!
Savjeti za vlasnike

Idete na put i ljetovanje sa kućnim ljubimcem? Evo nekoliko odličnih savjeta!

Ljetovanje sa kućnim ljubimcem

Planirate ljetovanje sa kućnim ljubimcem, ali niste sigurni kako se pripremiti i osigurati udobno putovanje za vašeg saputnika? Ne brinite, u ovom članku ćemo vam pružiti pet odličnih savjeta za putovanje sa pet najpopularnijih vrsta kućnih ljubimaca – pasa, mačaka, ptičica, kunića i hrčaka.

Saznajte kako da organizujete siguran i ugodan put za sebe i vaše krznene prijatelje i uživajte u zajedničkom ljetovanju bez stresa i briga.

Ljetovanje sa kućnim ljubimcem

1. Pas

Pripremite adekvatnu opremu za putovanje sa psom, kao što su povodac, mali pasji krevet ili putni transporter. Ne zaboravite na vodu i hranu za vašeg psa, kao i na redovne pauze za šetnju i odmor.

2. Mačka

Obezbijedite siguran put za vašu mačku, koristeći transportnu kutiju ili torbu za mačke. Ponesite dovoljno hrane, pijeska za mačku i omiljene igračke kako bi se vaša mačka osjećala ugodno tokom putovanja.

3. Ptičica:

Pobrinite se da putujete s ptičicom u kvalitetnoj kavezi ili transporteru koji joj pruža dovoljno prostora za kretanje. Osigurajte joj hranu, vodu i dovoljno svježeg zraka tokom putovanja.

4. Kunić:

Kunići su osjetljivi na vrućinu i stres, stoga je važno pravilno ih zaštititi tokom putovanja. Osigurajte im dovoljno hrane, svježe vode i prostora za kretanje u adekvatnoj transportnoj kutiji ili kavezu.

5. Hrčak:

Hrčak je mali i osjetljiv ljubimac koji zahtijeva posebnu pažnju tokom putovanja. Obezbijedite mu siguran put u transportnoj kutiji s dovoljno prostora, hranom i vodom. Pazite da hrčak ne bude izložen promjenama temperature i stresu tokom putovanja.